Μπορεί να μην το έχετε πάρει χαμπάρι (ειδικά αν δεν είστε κάτοικοι της Πάτρας ή της Ξάνθης) αλλά έχει ανοίξει το Τριώδιο! Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές για την Αποκριά. Μία τάση στα παραδοσιακά, αποκριάτικα εδέσματα είναι να “μπερδεύεται” το γλυκό και το αλμυρό στοιχείο και με αυτό τον τρόπο να συμβολίζεται η “τρελή” διάθεση της συγκεκριμένης περιόδου. Έτσι, η γαλατόπιτα αποτελεί χαρακτηριστικό φαγητό των Αποκριών.

Για να τιμήσουμε τις παραδόσεις αλλά και για να μπούμε στο πνεύμα της εποχής, σας έχουμε συνταγή για εύκολη γαλατόπιτα:

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα. Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.