Η σούπα μινεστρόνε είναι η αγαπημένη, τουρλού σούπα των Ιταλών. Θρεπτική, γευστική και κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο multi (δίχως να λιώσουν)
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. κορφές κουνουπιδιού
  • 200 γρ. κορφές μπρόκολου
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν.