Υλικά για 2 μερίδες (465 θερμίδες):

  • 16 μεγάλες, βρασμένες γαρίδες χωρίς το κέλυφος (θα πρέπει να ζυγίζουν 15-20 γρ. η κάθε μία)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. γλ. Πάπρικα
  • ½ κουτ.γλ. Τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. Ξηρή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλ. Ξηρό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 καλαμάκια

Εκτέλεση:

  1. Τυλίξτε κάθε γαρίδα με μισή φέτα μπέικον, και καρφώστε τις στο καλαμάκι. Τοποθετήστε τα σουβλάκια με τις γαρίδες σε ένα επίπεδο πιάτο ή πιατέλα.
  2. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δημιουργώντας ένα μείγμα με το οποίο θα πασπαλίσετε τα καλαμάκια με τις γαρίδες και αφήστε τα στην άκρη για 15 με 20 λεπτά.
  3. Ψήστε τα σουβλάκια στη συσκευή grill της Russell Hobbs για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας την κάθε πλευρά έτσι ώστε το μπέικον να είναι ομοιόμορφα ψημένο.