Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 2 ώρες

Ποσότητα: 8 μερίδες

Υλικά

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ Nutrifree

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

3 αυγά

3. κουτ. σ. καστανή ζάχαρη

4 φλυτζ. καφέ εσπρέσο

1 κ.σ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.  Ανακατεύουμε τους κρόκους με τις 3 κουτ.μαύρης ζάχαρης μέχρι να σχηματισθεί ένα αφρώδες μείγμα.  Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.  Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, αφού προσθέσουμε το αλάτι, μέχρι να σφίξουν.  Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια στο μείγμα μασκαρπόνε.

Βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ Nutrifree στον εσπρέσο.

Σε ένα βαθύ πυρέξ απλώνουμε το μισό μίγμα μασκαρπόνε και το καλύπτουμε με βρεγμένα με καφέ

μπισκότα.

Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν το σερβίρουμε κοσκινίζουμε από πάνω λίγη σκόνη κακάο.

Σημείωση

Αν το γλυκό γίνει για να καταναλωθεί από παιδιά χρησιμοποιείστε καφέ χωρίς καφεΐνη.

Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε 3 κουταλιές της σούπας Αμαρέτο.