Μια διαφορετική προσέγγιση για επιδόρπιο. Χρησιμοποιούμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κουσκούς, κλπ) σαν βάση για μια γλυκιά συνταγή. Εδώ συνδυάζουμε κουσκούς, με μπαχαρικά κι αποξηραμένα φρούτα που μας δίνουν ένα αναπάντεχα αρωματικό γλυκό.

Υλικά

1φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο με βανίλια (ή σκέτο ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας)

½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι

3 κουταλιές σούπας μέλι

2 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (ανανάς, μάνγκο, παπάγια, φράουλες )

½ φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια χοντροκομμένα

½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα

¼ κουταλάκι γλυκού κάρδαμο

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κουσκούς και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε με ανοικτό καπάκι και μόλις απορροφηθεί όλο το νερό προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά (αν το κουσκούς δεν έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Αφήνουμε το κουσκούς να κρυώσει καλά.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τις σταφίδες, τα φουντούκια, την καρύδα και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε και το κουσκούς κι ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον κανέλα.