Το 2015 φεύγει και το νέο έτος έρχεται μαζί με νέες τάσεις στην διατροφή που αργά ή γρήγορα θα τις δούμε και στην χώρα μας…

#1 Θα τρώμε σε μπολ

Όλα ξεκίνησαν φέτος με τα smoothies σε μπολ. Τώρα η μόδα θα συνεχιστεί στο δείπνο, το δεκατιανό, το σούσι, τις σούπες  (λογικό), το κρέας και σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Ήδη τα μεγαλύτερα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη τα χρησιμοποιούν κατά κόρον, οπότε σύντομα και στα μέρη μας!

Η λογική είναι πως έτσι ελέγχονται καλύτερα οι ποσότητες οπότε είναι και πιο υγιεινός ο τρόπος αυτός.

Lunch Bowl

Στην μπριζόλα να δούμε…

#2 Τα φύκια

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τον διατροφικό θησαυρό που ονομάζεται φύκι. Οι ερευνητές τα προτείνουν ανεπιφύλακτα, οι Ιάπωνες τυλίγουν τα σούσι τους με αυτό, οπότε αν τα δείτε στα supermarkets να γίνονται ανάρπαστα μην απορήσετε καθόλου…

Seaweed Salad

#3 To Μatcha

Το matcha είναι το πράσινο τσάι των Ιαπώνων σε σκόνη. Ακόμη και στα Starbucks πλέον το σερβίρουν, είτε με καυτό νερό είτε με γάλα. Θεωρείται σπουδαίο αντιοξειδωτικό  και μάλιστα πολύ γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών, όπως η Sharp, έχουν ήδη λανσάρει μηχανές παρασκευής matcha!

Matcha

#4 Tα… superherbs

Γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τα superfoods. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα superherbs ή… adaptogens επειδή βοηθούν το σώμα να απορροφήσει συγκεκριμένα ιχνοστοιχεία ανάλογα τις ανάγκες του. Ποια είναι αυτά τα βότανα; Το ginseng, το moringa, το maca και άλλα από την ανατολή.

Ποντάρουμε ότι θα γίνουν μόδα άμεσα!

Herbs

#5 Γάλα από αμύγδαλα

Εμάς μας φάνηκε λαχταριστό! Το γάλα από αμύγδαλο θεωρείται ακόμη πιο ευεργετικό από το αντίστοιχο της καρύδας ενώ ήδη υπάρχουν στο εμπόριο συνδυασμοί του με άλλους ξηρούς καρπούς. Πωλείται σε επιλεγμένα supermarkets στην χώρα μας και σύντομα μάλλον… παντού!

Nut Milk