Αυτή η σούπα ήταν μια έμπνευση της στιγμής και κατέληξε να γίνει η αγαπημένη μας. Νομίζω ότι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι η ιδιαίτερη γεύση που της δίνουν τα συγκεκριμένα μυρωδικά.

Τα Herbes de Provence είναι ένα μίγμα μυρωδικών που είναι πολύ διαδεδομένο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Γαλλίας και συνήθως περιέχει δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα και ρίγανη. Στην Αμερικάνικη αγορά προσέθεσαν και λεβάντα κι έτσι πλέον έχει καθιερωθεί, αν και η λεβάντα δεν ήταν πολύ διαδεδομένη στην τοπική κουζίνα της Ν. Γαλλίας. Το μίγμα αυτό μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή σε βαζάκι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Herbes de Provence

Herbes de Provence

Herbes de Provence

Herbes de Provence

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γραμμάρια βούτυρο

6-7 καρότα (περίπου ½ κιλό)

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας Herbes de Provence

½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός αποξηραμένος

1 λίτρο ζωμός κότας

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεσηphoto 2

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε για 5’.

Μετά προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα καρότα και τα μυρωδικά και ξανακλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε για άλλα 5’.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ζωμό κότας κι ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει το αλεύρι. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20’-25’. Πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.