Ναι, επιτέλους ήρθε ο καιρός που τρώμε φράουλες με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Γιατί λοιπόν να μη τις δοκιμάσουμε και με σοκολάτα. Για την ακρίβεια με ένα μοναδικό κέικ σοκολάτας με γέμιση φράουλας.

Υλικά

225gr μαύρη σοκολάτα

Βούτυρο 175gr

2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ

100g μείγμα από κάσιους και αμύγδαλα σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 αυγά

140gr ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

6-8 φρέσκες φράουλες

1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια

4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

Για το γλάσο 

220g μαύρη σοκολάτα

160ml κρέμα γάλακτος

12 – 16 φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 2 ταψιά ίδιου μεγέθους, ενώ λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ροδόνερο με τον καφέ. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο ενώ προσθέτουμε το ροδόνερο με τον καφέ αλλά και το βούτυρο με τη σοκολάτα. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα ψήνουμε για 25′ στον φούρνο. Όταν τα αφαιρέσετε θα πρέπει να είναι τελείως κρύα ώστε να τα φτιάξουμε.

Για τη γέμιση κόβουμε τις φράουλες και της ανακατεύουμε με το τυρί και τη μαρμελάδα. Τέλος, απλώνουμε στο πάνω μέρος του ενός το μείγμα ενώ στη συνέχεια “κολλάμε” το δεύτερο κέικ από πάνω.

Για το γλάσο

Αφήνουμε την κρέμα να πάρει βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει και τότε αρχίζουμε να απλώνουμε πάνω στο κέικ στο πάνω μέρος αλλά και στα πλαϊνά. Διακοσμούμε με φράουλες και με ζάχαρη άχνη.