Τώρα που σιγά-σιγά έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, και οι κολοκύθες υπάρχουν σε αφθονία, δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος να αρχίσεις ένα δείπνο, από μία νόστιμη βελουτέ κολοκύθας. Εμείς πάλι, επειδή μας αρέσει πολύ, την τρώμε και σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο

50 γραμμάρια σχοινόπρασο (chives) ψιλοκομμένο

4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1200 ml νερό

1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ

½ κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο

1 κύβος κοτόπουλο

Λίγο αλάτιphoto 1

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σχοινόπρασο, τις πατάτες και την κολοκύθα για 6’-8’.

Προσθέτουμε τον κύβο, λίγο αλάτι, το νερό, το κόλιανδρο και το τζίντζερ κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 30’ με μισάνοικτο καπάκι.

Περνάμε τη σούπα από το multi ή χρησιμοποιούμε το pimer για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μας.

Αν τη θέλουμε λίγο πιο αραιή μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.photo 4