Όταν βρισκόμαστε στη μέση της εβδομάδας, ψάχνουμε συνήθως για συνταγές που είναι εύκολες και γρήγορες αλλά δεν στερούνται νοστιμιάς. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρέψετε κοτόπουλο με κάρυ δίνοντας έτσι μια πικάντικη νότα στην καθημερινότητά σας

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1-2 κουτ. σούπας κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε)
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο και σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το κάρυ, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και λίγο νεράκι και περιμένετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κοτόπουλο. Δοκιμάζετε και αν θέλετε να είναι πιο πικάντικο ρίχνετε και άλλο κάρυ.

Όταν δέσει η σάλτσα και βράσει καλά το κοτόπουλο, το σερβίρετε μαζί με ρύζι basmati.