Το φανταζόσουν ποτέ ότι μια συνταγή με κοτόπουλο μπορεί να είναι έτοιμη σε είκοσι μόνο λεπτά και να έχει μόνο 300 θερμίδες; Είναι εντυπωσιακό πως μια συνταγή μπορεί να έχει τόσες λίγες θερμίδες και να είναι απόλυτα γευστική. Για τη συνταγή μας επιλέγουμε αυτή τη φορά κοτόπουλο από το νέο κατάστημα “Ευβιότοποι” στην Νέα Ερυθραία όπου αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση στην κατανάλωση βιολογικού κρέατος. Τα προϊόντα παραλαμβάνονται αυθημερόν από το υπερσύγχρονο τυποποιητήριο και διατίθενται αποκλειστικά συσκευασμένα, φέροντας όλα τα διακριτικά προέλευσης, βιολογικής εκτροφής, ημερομηνιών τυποποίησης και προτεινόμενης κατανάλωσης. Στους Ευβιότοπους επενδύουν στην ποιότητα της πρώτης ύλης με τεχνογνωσία στην εκτροφή και καινοτομία στην τυποποίηση.

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα

¼ φλιτζάνι αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού λεμονοπίπερο

1-2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σπαράγγια

2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)

μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και περνάμε το κοτόπουλο.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο όπου το σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει κάθε πλευρά. Προσθέτουμε λεμονοπίπερο και μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια όπου και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Αφαιρούμε τα σπαράγγια και προσθέτουμε τα λεμόνια στο τηγάνι χωρίς να τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αφαιρούμε τα λεμόνια και τα προσθέτουμε πάνω από το κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια. Προσθέτουμε μαϊντανό αν θέλουμε.

Οι Ευβιότοποι επεκτείνονται εμμένοντας στις αρχικές τους αξίες: σεβασμός στη φύση και στα ζώα, ήπιες μέθοδοι κτηνοτροφίας, προσωπική φροντίδα στην παραγωγή και υπευθυνότητα απέναντι στον κάθε καταναλωτή. Έτσι, το μεράκι για την ερασιτεχνική οικόσιτη κτηνοτροφία μετεξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εκτροφής, τυποποίησης και διάθεσης βιολογικού κρέατος, καθιστώντας τους Ευβιότοπους την πλέον καινοτόμα και πρωτοποριακή κτηνοτροφική μονάδα στην Ελλάδα.
Οι Ευβιότοποι σας καλωσορίζουν στη νέα τους εποχή και σας καλούν να ανακαλύψετε μαζί το κρέας από την αρχή.