Θερμίδες ανά μερίδα: 231

Υλικά:

  • 228 γρ. στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 κουτ.σ. χυμός λεμόνι
  • 2 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κουτ.γλ. κανέλλα σε σκόνη
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και την κανέλα.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύστε με τη μαρινάδα έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως τα φιλέτα.
  3. Καλύψτε το πυρέξ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1-8 ώρες, γυρίζοντας σποραδικά τα φιλέτα.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ της Russell Hobbs και τοποθετήστε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.