Σε ποιον δεν αρέσουν; Έτσι εμπνευσμένο από τη Γαλλική Ζαχαροπλαστική σας παρουσιάζουμε τι άλλο; Macaron! Μπορείτε να διαλέξετε αναλόγως με το χρώμα και τη γέμιση που θα χρησιμοποιήσετε. Και σίγουρα τα δικά σας θα είναι καλύτερα από του ζαχαροπλαστείου.

Υλικά

Για τα μακαρόν

4 ασπράδια

120 γρ ζάχαρη

190 γρ αμυγδαλόψιχα

250 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ ζάχαρη άχνη

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Αναλόγως με το χρώμα μπορείς να επιλέξεις

Για καφέ μακαρόν

220 γρ πραλίνα

60 γρ κακάο

Για κίτρινα μακαρόν

ξύσμα λεμονιού απο 7 λεμόνια

Για πράσινα μακαρόν

200 γρ Ψίχα φυστικιού

Για κόκκινα μακαρόν

2 κ σ γάλα

2 κσ σιρόπι φράουλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.Στο μίξερ ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόψυχα μέχρι να γίνει σκόνη. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη για να αποκτήσει η μαρέγκα γυαλάδα. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε τη μαρέγκα με την αμυγδαλόψυχα. Με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζουμε τα μακαρόν σε ένα ταψί αφού έχουμε τοποθετήσει πρώτα ένα αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30′ ενώ στη συνέχεια ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Για καφέ μακαρόν αντικαθιστούμε 70 γρ ζάχαρης άχνης με κακάο και προσθέτουμε πραλίνα. Για τα πράσινα αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα της αμυγδαλόψυχας με το τριμμένο φυστίκι αλλά και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για τα κίτρινα προσθέτουμε κίτρινο χρώμα στη μαρέγκα αλλά και ξύσμα λεμονιού στη γέμιση. Για τα κόκκινα προσθέτουμε το σιρόπι ενώ στη γέμιση θα προσθέσουμε λίγο σιρόπι ακόμα αλλά και γάλα.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη. Σύμφωνα με το χρώμα που έχουμε επιλέξει ρίχνουμε τα ανάλογα υλικά. Τέλος, γεμίζουμε τα μακαρόν και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα που έχουν περισσέψει.