Αν κάνεις δίαιτα ή γενικά προσέχεις τη διατροφή σου, μοιραία θα καταναλώσεις πολλά φιλέτα κοτόπουλο. Το συγκεκριμένο πουλερικό ενώ είναι εύκολο στο μαγείρεμα του μόνο που τα φιλέτα-στήθος χρειάζονται καλό ψήσιμο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σαλμονέλας όχι όμως και υπερβολικό ψήσιμο που οδηγεί σε στεγνή και σκληρή υφή.

Με τα ακόλουθα μαγειρικά tips θα μπορείτε να απολαύσετε τα πιο ζουμερά, καλοψημένα και εντέλει νόστιμα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο:

1. Αφαιρέστε το κόκκαλο

Πολλοί πιστεύουν πως αν μαγειρέψουν το φιλέτο με το κόκκαλο θα βγει πιο ζουμερό. Ωστόσο, όταν διατηρείται το κόκκαλο απαιτείται περισσότερος χρόνος ψησίματος και έτσι υπάρχει κίνδυνος να αρπάξει ή να γίνει πολύ σκληρό το φιλέτο.

2. Διαμορφώστε ίσο πάχος στο φιλέτο

Τα φιλέτα έχουν πιο χοντρές άκρες με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ψηθούν τη στιγμή που το μεσαίο μέρος έχει ψηθεί ιδανικά. Για να αποκτήσει το στήθος κοτόπουλο ίδιο πάχος από άκρη σε άκρη μπορείτε να το κοπανήσετε με ένα γυάλινο βαζάκι ή μπουκάλι ή με ένα κατσαρολάκι. 01-Chicken

Μια άλλη λύση είναι να κάνετε στη μέση μια εγκοπή έτσι ώστε το φιλέτο να ανοίγει σαν πεταλούδα.

3. Καλύψτε το γκριλ ή την κατσαρόλα

Ακόμα κι αν το φιλέτο έχει αρχίσει να αποκτά καφέ χρώμα εξωτερικά είναι καλό να καλύψετε το σκεύος με ένα καπάκι γιατί έτσι διαμορφώνεται ένα θερμό περιβάλλον που επιτρέπει στο φιλέτο να ψηθεί ομοιόμορφα όχι μόνο από την πλευρά που ακουμπάει στο γκριλ, την κατσαρόλα ή το τηγάνι.

…και μην ξεχνάτε πως με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια!

Πηγή: The Kitchn