Θερμίδες ανά μερίδα: 213

Υλικά:

  • 455 γρ. λεπτής μοσχαρίσιας rib-eye μπριζόλας
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε 8 μέρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ ψιλές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ ψιλές φέτες
  • 1 κουτ.γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ.γλυκού μαύρο πιπέρι αλεσμένο σε μύλο
  • 1 κουτ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 8 ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση:

  1. Καταψύξτε μερικώς τη μπριζόλα για 30 λεπτά. Αφαιρέστε κάθε ορατό λίπος και κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος του κοκκάλου.
  2. Περάστε τα κομμάτια του μοσχαριού στα 4 καλαμάκια και μετά περάστε και τα κομμάτια των λαχανικών στα υπόλοιπα 4, εναλλάσσοντας τα λαχανικά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι, το πιπέρι και τη σκόνη του σκόρδου.
  4. Τοποθετήστε τα καλαμάκια με το μοσχάρι πάνω στην επιφάνεια γκριλ αφού πρώτα έχετε προθερμάνει το γκριλ της  Russell Hobbs και ψήστε για τέσσερα λεπτά.
  5. Προσθέστε τα καλαμάκια με τα λαχανικά και ραντίστε όλα τα καλαμάκια με το μείγμα από το ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο.
  6. Ψήστε για ακόμα 3-4 λεπτά.