Αν αγαπάτε τα cupcakes είστε στο σωστό μέρος. Άλλωστε είναι αξιολάτρευτα και πεντανόστιμα οπότε πως γίνεται να μην τα αγαπάς; Επίσης μήπως είστε λάτρης και του καφέ; Αν ναι τότε σίγουρα είσαι στο σωστό μέρος αφού εδώ θα φτιάξουμε μοκα cupcakes

Υλικά

1 3/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ ζάχαρη

3/4 φλ κακάο σε σκόνη

2 κγ μαγειρική σόδα

1 κγ μπεικιν πάουντερ

1 κγ αλάτι

1 φλ γάλα

1/2 φλ λάδι

2 αυγά

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ ζεστό καφέ

1 1/2 κγ κόκκους εσπρέσσο

Για το frosting

3 μπαστούνια βούτυρο

1/4 κγ αλάτι

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Ζάχαρη από ζαχαροπλαστείο

2 κσ σκόνη κακάο κοσκινισμένη

1 κσ κόκκους εσπρέσσο διαλυμένο σε 1 κσ ζεστό νερό

1-6 κσ γάλα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη το κακάο το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ ενός μίξερ και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια τα οποία και προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα σιγά σιγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε.Προσθέτουμε τους κόκκους εσπρέσσο στο φλιτζάνι με τον καφέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες τις οποίες και ψήνουμε για 18-22 λεπτά.

Για το frosting

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη και τη ζάχαρη από το ζαχαροπλαστείο.Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το γάλα μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας το πρώτο μείγμα.ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια αφρόκρεμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα μαζί με τον εσπρέσσο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Για το γαρνίρισμα

Χρησιμοποιώντας 3/4 φλ μαύρη σοκολάτα τα οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και περιχύνουμε πάνω από τα cupcakes.