Έχεις δοκιμάσει να τα μαγειρέψεις πολλές φορές αλλά ποτέ δεν θύμιζαν τα scrambled eggs που έτρωγες στο πρωινό των ξενοδοχείων που κατά καιρούς έχεις επισκεφθεί. “Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;”, σκέφτεσαι.

Η αλήθεια είναι πως είναι εύκολο να ετοιμάσεις τα τέλεια scrambled eggs, αρκεί να αποφύγεις τα παρακάτω, συνηθισμένα λάθη:

1. Δεν έχεις χτυπήσει αρκετά καλά τα αυγά

Αν έχεις παρατηρήσει τα scrambled eggs των ξενοδοχείων είναι πιο μαλακά στην υφή από τη δική σου εκδοχή. Το μυστικό της υφής κρύβεται στο καλό χτύπημα των αυγών. Ο σκοπός είναι ο κρόκος να αναμειχθεί τελείως με το ασπράδι και το μείγμα να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο κίτρινο χρώμα. Χτύπησε με δύναμη το μείγμα για 30 με 40 δευτερόλεπτα περίπου.

2. Είναι λάθος το timing

Η μίση επιτυχία της μαλακής υφής εξαρτάται από το προηγούμενο βήμα και η άλλη μισή στο πόσο σύντομα θα ρίξεις το μείγμα στο τηγάνι. Αν χτυπήσεις τα αυγά και μετά περιμένεις να ζεστάνει το λάδι στο τηγάνι τότε τα μείγμα θα χάσει αέρα με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει και να χάσει τη γεμάτη γεύση του. Το τρικ είναι να ρίξεις το μείγμα στο τηγάνι αμέσως μόλις ολοκληρώσεις το χτύπημα.

3. Μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά

“Η υπομονή είναι αρετή” και αυτό το απόφθεγμα ταιριάζει “γάντι” στο μαγείρεμα των scrambled eggs. Αν τηγανίσεις τα αυγά σε δυνατή φωτιά το πιο πιθανό είναι να τα κάψεις, έστω και ελαφρά. Τα scrambled eggs χρειάζονται αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.

4. Χρησιμοποιείς το λάθος τηγάνι

Η ποσότητα των αυγών που μαγειρεύεις καθορίζει και το μέγεθος του τηγανιού που θα επιλέξεις. Αν μαγειρεύεις δύο αυγά σε ένα μεγάλο τηγάνι τότε το μείγμα μάλλον θα παραψηθεί. Αντίστοιχα, αν τηγανίζεις μισή ντουζίνα αυγά, δεν υπάρχει λόγος να στριμώξεις το μείγμα σε ένα μικρό τηγάνι.

5. Αφήνεις τα αυγά στη φωτιά για πολλή ώρα

Αν αφήσεις το μείγμα στο μάτι για αρκετή ώρα, θα καταλήξεις να καταναλώσεις στεγνά και επίπεδα scrambled eggs που η υφή τους θυμίζει λάστιχο. Το μυστικό για τα τέλεια, μαλακά και ζουμερά scrambled eggs είναι να αφαιρέσεις το τηγάνι από το μάτι όταν τα αυγά είναι ακόμα μαλακά πριν ψηθούν τελείως. Η ζέστη που παράγει ακόμα το τηγάνι αρκεί για να ολοκληρώσει τέλεια το ψήσιμο.

Ήδη ονειρεύεσαι το αυριανό σου πρωινό;