Τη σοκολάτα τη λατρεύουμε. Το δροσερό γιαούρτι το αποζητούμε το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός σοκολάτας-γιαούρτι είναι ό,τι ιδανικότερο για ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλύκισμα τις ζεστές μέρες. Αν σε αυτό προσθέσουμε κι ένα στοιχείο εντυπωσιασμού όπως το ντεγκραντάρισμα στο χρώμα, από το λευκό του γιαουρτιού στο καφέ της σοκολάτας, τότε έχουμε το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε μια σύριγγα μαγειρικής σαν αυτή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία της γεμιστής γαλοπούλας, καλούπια παγωτού και ξυλάκια για να στερεώσετε το παγωτό.

Υλικά (για 6 τεμάχια)

2, 5 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1/2 κούπα ζάχαρη

1 κουτ.γλυκού σκόνη βανίλιας

1 πρέζα χοντρό αλάτι

3 κουτ.σούπας σκόνη κακαό

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Χρησιμοποιείστε τη σύριγγα για να απλώσετε μια μικρή στρώση από το μείγμα στη βάση του καλουπιού. Χτυπήστε τα καλούπια στην επιφάνεια του πάγκου για να εξισορροπήσετε τις στρώσεις του μείγματος.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο στο μείγμα του γιαουρτιού και μετά χρησιμοποιείστε τη σύριγγα για να απλώσετε άλλη μια στρώση στα καλούπια. Χτυπήστε ξανά τα καλούπια. Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας ένα ακόμα κουταλάκι κακάο.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία δημιουργώντας στρώσεις με το μείγμα του γιαουρτιού και το κακάο μέχρι να γεμίσετε τα καλούπια. Προσθέστε τα ξυλάκια στη βάση των παγωτών και καταψύξτε για 2 ώρες περίπου.ombre-popsicles-1

Πηγή: The Kitchn