Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα και το πρώτο πράγμα που αναζητάς μόλις φτάσεις σπίτι είναι ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Τι θα λέγατε αν σε αυτό το ποτήρι αποκτούσε χρώμα και άρωμα έτσι ώστε να ευχαριστήσει όχι μόνο εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας; Κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη δοκιμάσει να προσθέσετε λεμόνι, φύλλα μέντας ή φέτες αγγούρι στο νερό αλλά μάλλον δεν έχετε γεμίσει ποτέ το ποτήρι με πολύχρωμα μπαλάκια από…πεπόνι και καρπούζι.

Η προετοιμασία είναι πολύ απλή: Έτσι, κι αλλιώς πρόκειται για φρούτα που ήδη υπάρχουν στο σπίτι τους θερινούς μήνες. Κόβετε μεγάλα κομμάτια από το πεπόνι, το καρπούζι και το μοσχοπέπονο και με ένα ειδικό στρογγυλό κουτάλι, κόβετε μπαλάκια από τη σάρκα των φρούτων. Τοποθετείτε τις μπαλάκια των φρούτων -δίχως να ακουμπούν μεταξύ τους- σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μεταφέρετε το φύλλο στην κατάψυξη όπου αφήνετε τα μπαλάκια να παγώσουν για 3-4 ώρες. melon-ball-ice-cubes-process

Σε περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να προσθέσετε τα παγάκια πεπονιού στο νερό σας μετά από 4 ώρες τότε καλό είναι τα συσκευάσετε σε μια ειδική σακούλα για τη φύλαξη νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων.

Μια εναλλακτική πρόταση για το απαραίτητο νερό του καλοκαιριού.

Πηγή: Pinterest