Υλικά:

2 φλιτζάνια γάλα

3/4 φλιτζανιού μέλι 

λίγο αλάτι

2 αυγά, χτυπημένα καλά

2 φλιτζάνια βαριά κρέμα

1 κουτ. σούπας βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το γάλα αλλά μην το βράσετε και προσθέστε το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια. Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα μέσα στα αυγά που έχετε χτυπήσει. Ρίξτε τα αυγά μέσα στο γάλα και βράστε τα σε μέτρια- χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε. Βάλτε το στην κατάψυξη. Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μέλι και ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

2 Σχόλια

  1. ευα

    Η «βαριά κρέμα», πόσο βαριά να είναι;;;;; (μαγειρική ορολογία κατανοητή κι ακριβής!)

    • Τάνια Γκίνη

      Σας ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Θα τη μεταφέρουμε στον συντάκτη της συνταγής.