Μια κουραστική εβδομάδα φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνουν οι τελευταίες μέρες της πιο απολαυστικές με μια μοναδική συνταγή φούρνου.

Υλικά

1 κουτί πένες
2 φλιτζάνια κοτόπουλου (ψημένα και τεμαχισμένα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα
2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
Λίγο αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
700 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι al dente προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα τομάτας και 1/2 κούπα βασιλικού. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μετά από 3 λεπτά μπορούμε να αφαιρέσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και να ρίξουμε σε ένα ταψί τη μισή κατσαρόλα προσθέτοντας από πάνω με τυρί μοτσαρέλα. Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας παρμεζάνα και λίγη μοτσαρέλα ακόμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά ενώ λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό. Καλή απόλαυση!