Μιλώντας για υγιεινή διατροφή δεν θα πρέπει να παραλήψεις να φας κοτόπουλο. Από την άλλη το κοτόπουλο όσες φορές και να το δοκιμάσεις σου μοιάζει ίδιο και κυρίως…αδιάφορο! Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξεις άποψη με τη συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 στήθη κοτόπουλου
2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι. Αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί προσθέτοντας το μείγμα σκόρδου. Καλύπτουμε με τις φέτες λεμονιού και στη συνέχεια περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το στήθος κοτόπουλου αλλά και το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας καθώς το σημαντικό είναι να έχει ψηθεί το κοτόπουλο μέσα. Μόλις ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά και πασπαλίζουμε με βασιλικό και στη συνέχεια σερβίρουμε.