Μία υγιεινή και εύκολη συνταγή για πίτσα από φρούτα και άρωμα σοκολάτας, χωρίς γλουτένη, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο!Για την βάση χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, χουρμάδες, λάδι καρύδας και κακάο, ένας συνδυασμός πλούσιος σε πρωτείνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, Βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά οξέα.Το γέμισμα έιναι ακόμη πιό εύκολο. Απλά ανακατεύουμε τα υλικά κρέμα τυριού με γιαούρτι και τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα!

Υλικά

Βάση:

1 φλ. Αμύγδαλα

15 χουρμάδες (αφαιρέστε τα κουκούτσια)

1 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)

1 κ.σ. κακάο άγλυκο

1 κ.σ. βανίλια

Κρέμα:

110γρ. Κρέμα τυριού

85γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

½ κ.γ. χυμό πορτοκάλι

¼ κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι

¼ κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ μέχρι σχεδόν να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, την σκόνη κακάο και την βανίλια και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι οι χουρμαδες μας να έχουν κοπεί τέλεια και τα υλικά μας να έχουν ανακατευτεί ομοιόμορφα.

Απλώνουμε πιέζοντας το μείγμα μας σε μία φόρμα τάρτας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν ο χρόνος μας πιέζει μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε την κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι. Τοποθετούμε την κρέμα στην βάση της πίτσας μας και γαρνίρουμε με τα αγαπημένα μας φρούτα!