Το ψαρονέφρι είναι πολύ γευστικό ειδικά αν συνδυάζεται με μουστάρδα και μυρωδικά. Ό,τι πρέπει για το χαλαρωτικό δείπνο της Παρασκευής.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φιλέτα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές balsamico
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα ξερή δάφνη
  • 6 κουταλιές μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Καθαρίζετε το κρέας από λίπη και ίνες, το φιλετάρετε σε σχήμα πεταλούδας και το αλατοπιπερώνετε.
Ετοιμάζετε το μείγμα της επικάλυψης. Βάζετε σε βαθύ μπολ, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο, προσθέτετε τα φύλλα της δάφνης θρυμματισμένα, το φρέσκο δελνδρολίβανο, τη μουστάρδα, το balsamico, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
Σε ένα ταψάκι βάζετε ελαιόλαδο και αλείφετε το κρέας.
Ανοίγετε τα φιλέτα και τοποθετείτε στη μέση του καθενός από μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σας. Απλώνετε το μείγμα για να καλύψετε όλο το κρέας. Γυρίζετε με προσοχή τα φιλέτα κι από την άλλη και επαναλαμβάνετε μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε 1 ποτηράκι νερό στο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή με ρύζι.