Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ότι σιγά – σιγά τελειώνει. Τι κάνουμε λοιπόν; Σας κερνάμε σφηνάκια με Red Bull που θα τους εντυπωσιάσουν όλους.

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια Red Bull

1 1/2 πακέτα ζελατίνη σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι βότκα

24 κεράσια μαρασκίνο με το κοτσάνι τους

1 παγοθήκη

Εκτέλεση

Ψεκάζουμε τη παγοθήκη με λάδι καρύδας. Κόβουμε τα κεράσια στο μισό τους ώστε να μπορούν να σταθούν. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το red bull και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζελατίνη, δεν ανακατεύουμε ακόμα αλλά περιμένουμε 2 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η ζελατίνη. Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι το μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ελαφριά βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βότκα.

Ανακατεύουμε ξανά και τοποθετούμε στο μισό της παγοθήκης το μείγμα.Τοποθετούμε τη παγοθήκη για 2 ώρες στη κατάψυξη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κεράσει και το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Το αφήνουμε για όλη τη νύχτα στη κατάψυξη. Όταν χρειαστεί να τα αφαιρέσετε μπορείτε να το κάνετε με ένα μαχαιράκι ώστε να μη σπάσει το σφηνάκι. Στο δίσκο όπου θα τα σερβίρετε μπορείτε να ψεκάσετε πρώτα λίγο λάδι καρύδας ώστε να μη κολλήσουν.