Κάθε χρόνο, με το που περνούν οι Άγιες μέρες του Πάσχα, μένουν στο σπίτι μας καμιά δεκαριά σοκολατένια αυγά και κουνέλια που δεν ξέρω τι να τα κάνω. Σκέφτηκα λοιπόν να τα «ανακυκλώσω» κι έφτιαξα αυτά τα υπέροχα σοκολατάκιαEasterEggs

Υλικά

150 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

10 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

500 γραμμάρια σοκολάτα

30 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμηςEasterEggs (2)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 10 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3’-5’ μέχρι να ροδίσουν καλά, ανακατεύοντας συχνά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα αλέθουμε (όχι πολύ) στο multi.

Λιώνουμε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε, με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών, μικρές ποσότητες μίγματος σε ειδικά φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια ή σε μικρά χαρτάκια για γλυκίσματα κι αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν καλά.EasterEggs (4)