Μια σοκολατένια παραλλαγή της κλασικής γαλατόπιτας. Εύκολο γλυκάκι για τον απογευματινό καφέ αλλά και ιδανική εναλλακτική για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

¾ ποτήρι ζάχαρη

2 αυγά

2 βανίλιες

100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (6’-8’).

Μόλις αρχίσει να σφίγγει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα ρίχνουμε και τα αυγά κι ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μέτριο, καλά βουτυρωμένο ταψί ή Pyrex και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 160ο φούρνο, για 40’-50’ στη μεσαία σχάρα.

Μόλις κρυώσει η γαλατόπιτα πασπαλίζουμε με  ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Τρώγεται ευχάριστα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.galatopita-choco-2