Ένα πολύ αρωματικό κέικ με πολύ «δυνατή» γεύση. Αποτελεί τέλειο συνοδευτικό για ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ.

Υλικά

5 αυγά (χωριστά τους κρόκους από το ασπράδι)

180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη

90 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

½ κουτάλι του καφέ κανέλα τριμμένη

½ κουτάλι του καφέ μοσχοκάρυδο τριμμένο

½ κουτάλι του καφέ γαρύφαλλο τριμμένοphoto 4

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκος κι απράδι). Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.

Στο ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αρκετά σφικτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο υπόλοιπο μίγμα κι ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία αντικολλητική φόρμα για κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 40’-45΄.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.