Πριν λίγες εβδομάδες μπήκα σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Άνω Γλυφάδα γιατί διάβασα ότι έχει εξαιρετικό σορμπέ σοκολάτα. Το δοκίμασα, ήταν τέλειο! Αλλά δεν μπορούσα να το πάρω για το σπίτι γιατί «δεν αντέχει». Κι επειδή μου άρεσε πολύ, είπα να δοκιμάσω να το φτιάξω μόνη μου. Και πέτυχε!

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού νερού

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 γεμάτη κουταλιά σούπας κακάο σκόνη

20 0 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να έχουμε ένα λείο μίγμα και το βάζουμε σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη. Αφήνουμε να παγώσει καλά (τουλάχιστον 8 ώρες) κι απολαμβάνουμε.

Σας προειδοποιώ: είναι άκρως εθιστικό, ειδικά για τους chocoholics 🙂