Υλικά

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

500 γραμ. Κιμά μοσχαρίσιο

1 κουτί Κονκασέ (τοματάκια)

6 φλυτζάνια τσαγιού νερό

2 κύβοι ζωμός βοδινού

½ φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι

3/4 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος

3/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα.. Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τα τοματάκια, το αλατοπίπερο (κατά βούληση), το νερό και τους κύβους. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 20’. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για άλλα 15’ ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.