Θερμίδες ανά μερίδα : 172

Υλικά:

  • 3 αποστεωμένα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 100 γρ. βιολογικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουτ.γλ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλ. καυτερή σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και λιωμένη
  • Ηλιέλαιο για επάλειψη

Για το ντιπ:

  • 5 κουτ.γλ. βιολογικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ. μάνκγο τσάτνι
  • 1 κουτ.γλ. φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • Φέτες λάιμ για στύψιμο
  • Ζεστές πίτες και πράσινη σαλάτα για συνοδευτικά

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε σε ένα μπολ. Προσθέστε το γιαούρτι, τα καρυκεύματα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Καλύψτε με ένα καπάκι το σκεύος και ταρακουνήστε το έτσι ώστε όλα τα υλικά να ανακατευτούν μεταξύ τους κι αφήστε τη μπολ με τη μαρινάδα που δημιουργήθηκε στο ψυγείο για 4 με 6 ώρες.
  2. Λαδώστε ελαφρά και προθερμάνετε το grill της Russell Hobbs. Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλο με τη μαρινάδα από ένα σουρωτήρι (τοποθετήστε από κάτω ένα μπολ) πριν τα απλώσετε στην επιφάνεια του grill. Κλείστε το καπάκι του grill και αφήστε τα να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Σηκώστε το καπάκι συχνά έτσι ώστε να γυρίζετε με ένα πιρούνι το κοτόπουλο από πλευρά σε πλευρά προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα.
  3. Αναμείξτε το γιαούρτι, το τσάτνι και το χυμό λάιμ σε ένα μικρό μπολ.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις φέτες λάιμ, τις ζεστές πίτες και τη σαλάτα μαζί με το μπολ με το ντιπ.