Τα πατατάκια είναι η αδυναμία πολλών από εμάς και η συνταγή που θα ακολουθήσει εκτός από εύκολη και οικονομική είναι και υγιεινή, αφού αποφεύγοντας αυτά του εμπορίου και ξέρετε τι τρώτε και μειώνετε τις θερμίδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι 3 υλικά!

Υλικά

3 μεγάλες γλυκοπατάτες

1/3 κούπας ξύδι

3 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε σακούλες τροφίμων, προσθέτουμε το ξύδι, σφραγίζουμε τις σακούλες και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ραντίζουμε με λάδι.

Στραγγίζουμε τα πατατάκια και τα απλώνουμε στο ταψί σε μία στρώση, ραντίζουμε με λάδι και βάζουμε το μισό αλάτι. Τα ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 C και έπειτα με μία σπάτουλα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά βάζουμε το υπόλοιπο αλάτι και ψήνουμε για άλλα 15’.sweetpotatochips12

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.  Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε!Crisp-Potato-Chips-Recipe