Είναι λαχταριστό, λιώνει στο στόμα, εντυπωσιάζει το μάτι και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για κάθε ώρα και στιγμή!

Ζεστό -καπνιστό- ζαμπόν και λιωμένο τυρί ανακατεύονται σε ένα σπιτικό ψωμί πέντε υλικών!

Υλικά: (για το ψωμί)

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ή ακατέργαστη ζάχαρη)
  • 5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Επιπλέον:

1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Καπνιστό Ζαμπόν
Cheddar (μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος τυριού)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Ανακατεύεις το ζεστό νερό, τη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη μέχρι να δεις οτι η ζύμη έχει δέσει και τα υλικά έχουν “ενωθεί”!Χρησιμοποιείς μία ξύλινη κουτάλα ή ένα μίξερ.

Προσθέτεις προσεκτικά το αλεύρι και αφού καλύψεις την ζύμη με μία πετσέτα την αφήνεις σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ο χρόνος εξαρτάται απο την θερμοκρασία του δωματίου ( περίπου 45 λεπτά).

Ψήνεις την ζύμη για 45 λεπτά στους 250 βαθμούς και όταν το ψωμί είναι έτοιμο, το αφήνεις να κρυώσει, το αλείφεις με βούτυρο και το κόβεις σε δυο κομμάτια. Προσθέτεις το ζαμπόν και το τυρί.

Λιώνεις 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και εκεί τηγανίζεις -ελαφρώς και από τις δύο πλευρές- το λαχταριστό σάντουιτς μέχρι να λιώσει το Cheddar!

Καλή απόλαυση!