Για να αποφεύγετε τα πατατάκια αλλά και να έχετε και πάντα κάτι έτοιμο για να συνοδέψετε το ποτό σας.

Υλικά

1 πακέτο αραβικές πίτες

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κοφτή κουταλιά της σούπα αλάτι Μεσολογγίου με μεσογειακά βότανα (αν δεν βρείτε τέτοιο αλάτι μπορείτε να βάλετε κανονικό αλάτι κι ότι μυρωδικά εσείς προτιμάτε π.χ. βασιλικό, σκόνη σκόρδο, πάπρικα, κλπ)

Εκτέλεση

Κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια τις αραβικές πίτες και τα σκορπάτε σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό ταψί.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το αλάτι ή τα μυρωδικά. Ανακατεύετε πολύ καλά για να πάνε παντού τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200ο βαθμούς φούρνο για περίπου 25’ μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά τα κομματάκια της πίτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει κάθε 6’-7’ να τα βγάζετε και να τα ανακατεύετε καλά για να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές!

Διατηρούνται σε άριστη κατάσταση σε ένα μεταλλικό κουτί με καπάκι για 5-7 ημέρες.