Τι θα ήταν το καλοκαίρι χωρίς ένα Daquiri, μια Piña Colada ή έστω ένα Bellini ροδάκινο; Τίποτα κύριοι! Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε την έρευνα μας και συγκεντρώσαμε για εσάς σε αυτό το άρθρο (για να μη χάνεστε, ντε) τις καλύτερες και πιο αγαπημένες συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ! Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα shaker ή ένα μπλέντερ, πάγο και πολύ όρεξη για μεθυστικές δημιουργίες.

Pina Colada

Pina Colada

Piña Colada

Tο κοκτέιλ που αντιστοιχεί θερμιδικά σε ένα πλήρες γεύμα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών κοκτέιλ! Λίγο το ρούμι καρύδας, λίγο ο ανανάς, λίγο η τριμμένη καρύδα, το απογειώνουν στην κορυφή των προτιμήσεών μας, ενώ είμαστε σίγουροι ότι όταν κάνετε αυτή τη συνταγή στο σπίτι θα μεταφερθείτε νοερά σε εξωτικές παραλίες. Έστω και νοερά! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Appletini

Appletini

Appletini

Μαρτίνι και πράσινο μήλο ίσον το γνωστό appletini ή αλλιώς apple martini. Γλυκό όσο πρέπει, πείθει και τους αμετανόητους fans του κλασικού μαρτίνι να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Mint Julep

Mint Julep

Mint Julep

Ένα παραδοσιακό κοκτέιλ από το μακρινό Kentucky το οποίο μυρίζει καλοκαίρι. Φύλλα μέντας, bourbon, ζάχαρη και νερό είναι τα βασικά του συστατικά, ενώ σύμφωνα με την παράδοση σερβίρεται σε μεταλλικό δοχείο. Βρήκαμε τί θα κάνετε με αυτά τα μεταλλικά γλαστράκια που κάθονται στο μπαλκόνι σας. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Caipirinha

Caipirinha

Caipirinha

Από τις φαβέλες της Βραζιλίας στα μπαρ και τις κουζίνες της Αθήνας! Η καϊπιρίνια είναι το μοχίτο των Βραζιλιάνων και μόδα τα τελευταία χρόνια από την Νέα Υόρκη μέχρι τη Μύκονο. Saude λοιπόν όπως λένε και στη χώρα της samba! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Bellini Ροδάκινο

Bellini Ροδάκινο

Bellini Ροδάκινο

Για πιο επίσημες καταστάσεις, αυτό το κοκτέιλ σαμπάνιας έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των αφρώδων οίνων και των γλυκών ποτών. Προσοχή γιατί ζαλίζει εύκολα! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Daquiri

Daquiri

Daquiri

Το κοκτέιλ των διανοούμενων! Λίγοι γνωρίζουν ότι το βασικό συστατικό του ντάκιρι είναι το λευκό ρούμι, το λάιμ και η ζάχαρη. Κάντε τη διαφορά με αυτή τη συνταγή για ντάκιρι φράουλας. Κάτι θα ήξερε εξάλλου και ο Ernest Hemingway ο οποίος ήταν φανατικός daquiri lover. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ. Cheers!

summer beach cocktailsΤο άρθρο έγραψε η Άννα Ευθυμίου και το βρήκαμε στο Μαμά Πεινάω