Αυτή τη συνταγή για καροτόσουπα μας την είχε δώσει η Νάντια πριν 3 χρόνια περίπου, όταν την είχαμε φτιάξει σε ένα brunch (πριν τα brunch γίνουν μόδα-πόσο meta παρέα).

Από τότε τη φτιάχνω συνεχώς γιατί είναι η καλύτερη σούπα εκεί έξω.

Συνταγή

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια

5-6 καρότα

1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
μαϊντανός
κρέμα γάλακτος (1/3 με μισό κουτάκι)
παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
κρουτόνς (πουλάνε έτοιμα, εάν δεν βρίσκεις κάνουν και τα bake rolls)
Κόβεις κρεμμύδια ροδέλες και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα γεμίζεις κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και ρίχνεις τα καρότα και τις πατάτες (που τα έχεις κόψει όλα στα 4).karot-soup-2
Προσθέτεις το ματσάκι το μαϊντανό (κόβεις μόνο τα κλωνάρια αλλά δεν τον ψιλοκόβεις). Αλάτι και πιπέρι. Βράζουν μισοσκεπασμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνουν περνάς τα λαχανικά (κρεμμύδια, μαϊντανό, καρότα, πατάτες) σε multi mulinex. Τον πολτό τον αραιώνεις σιγά σιγά με το νερό που έχει μείνει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει η σούπα όσο πηχτή θέλεις. Όταν είναι εντάξει, συνεχίζεις προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα, κύμινο και την κρέμα γάλακτος (που την έχεις βγάλει πολύ ώρα πριν έξω από το ψυγείο). Την κρέμα γάλακτος την προσθέτεις σιγά σιγά για να ελέγχεις την γεύση.karot-soup-3karot-soup-4
Μόλις πάρει μια βράση με όλα αυτά είσαι έτοιμη και σερβίρεις μαζί με τα κρουτόνς.

Καλή όρεξη!
Βρήκαμε τη συνταγή στο blog της nikisot No Take Out.