Μια πανεύκολη γλυκιά συνταγή για τους φανατικούς της καραμέλας

Υλικά:

150 γρ. βούτυρο
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. γάλα φρέσκο
1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Από αυτό το σημείο μετράμε 15 λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα του σκεύους. Αυτό θα μας βοηθήσει να βγάλουμε το γλυκό αφού στερεοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχισον 6 ώρες.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε!