Πολλοί από εμάς έχουμε αναμνήσεις από πανηγύρια σε χωριά όπου διάφοροι πλανόδιοι πωλητές έστηναν πάγκους και καρότσια και διέθεταν κάθε λογής αντικείμενα και εδέσματα.

Κάθε φορά που επισκεπτόμουν ένα πανηγύρι έφευγα με δύο πράγματα: το ένα ήταν κάποιο παιχνίδι και το δεύτερο το αγαπημένο μου γλύκισμα, το μαλλί της γριάς. Το μαλλί της γριάς αποτελείται από νήματα ζάχαρης. Η ζάχαρη  λιώνεται σε ειδικό δοχείο και με φυγοκέντριση δημιουργούνται νήματα, τα οποία τυλίγονται γύρω από ένα καλαμάκι.ZWM3478_Amb_72

Αν το μαλλί της γριάς φέρνει και για εσάς στο μυαλό τις πιο γλυκές αναμνήσεις μπορείτε να τις αναβιώνετε και καθημερινά αν το επιθυμείτε στο σπίτι σας, με τη συσκευή για μαλλί της γριάς, ZWM 3478 της Clatronic*.

H συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδιαίτερα πρακτική καθώς διαθέτει μεγάλο μπολ για μαλλί της γριάς (διάμετρος 27cm) καθώς και αφαιρούμενο, διαφανές προστατευτικό για πιτσιλιές, που είναι κατάλληλο για πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων.
Παράλληλα, συμπεριλαμβάνεται κουτάλι μέτρησης και 10 ξύλινα στικ. Η διαδικασία της παρασκευής είναι πολύ απλή: χρειάζεστε 5-6 γραμμαρία κρυσταλλικής ζάχαρης που θερμαίνονται ως το σημείο τήξεως στους 150 βαθμού Κελσίου και κατόπιν με φυγοκέντριση απομακρύνονται από το κέντρο της συσκευής μέσα από μικρές τρύπες που έχει το περιστρεφόμενο δοχείο. Κατά την απομάκρυνση δημιουργούνται ίνες, οι οποίες πλέκονται γύρω από το καλαμάκι.
Επιστροφή στις ρετρό γεύσεις με τον πιο γλυκό τρόπο!ZWM 3478_01

* Η συσκευή για το μαλλί της γριάς ZWM 3478 της Clatronic διατίθεται από την εταιρεία Sun Α.Ε. www.sun.gr σε ενδεικτική λιανική τιμή 44,90 ευρώ.