Οι λάτρεις της τάρτας πραγματικά θα βρεθούν σε δίλημμα, όταν θα δουν το πώς αποθανάτισε το αγαπημένο τους έδεσμα ο φωτογραφικός φακός της Emilie Guelpa. Η Γαλλίδα καλλιτέχνης δημιούργησε, για λογαριασμό του περιοδικού Fricοte, μια σειρά φωτογραφιών βασισμένη στις τάρτες, μιας από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των συμπατριωτών της, και στη μάρκα χρωμάτων Pantone.

Έχοντας ως μότο τη φράση «Διάλεξε το χρώμα σου», που έδωσε και το όνομα στη σειρά αυτή, η Emilie Guelpa χρησιμοποίησε διάφορα χρώματα από την εταιρεία Pantone για να δώσει μια ξεχωριστή μορφή στις τάρτες που φωτογράφισε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ταυτόχρονα λαμπερό και χαρούμενο. Τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν για την κάθε τάρτα, αλμυρή ή γλυκιά, όπως φράουλες, κεράσια, μπανάνες, ντομάτες, αγγούρια ή μανιτάρια, αντιστοιχούν και σε ένα χρώματα από την τεράστια γκάμα της Pantone. Έτσι, στο κάτω μέρος κάθε φωτογραφίας, υπάρχει κι ο κωδικός του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε για το υλικό της εκάστοτε τάρτας. Μένουμε έκπληκτοι βλέποντας πως π.χ. ο κωδικός Pantone 485 C είναι ένας τόνος του κόκκινου κι αντιπροσωπεύει τα ντοματάκια τσέρι ή πως το νούμερο Pantone 7492 C είναι το χρώμα του αγγουριού και το 7595 C εκείνο της μπανάνας.

Η προσοχή στις λεπτομέρειες και στο στήσιμο καθιστούν το έργο της φωτογράφου αξιοζήλευτο και πραγματικά το δίλημμα είναι μεγάλο. Θέλουμε απλά να φάμε αυτές τις τάρτες ή μόνο να τις θαυμάζουμε;

Δείτε περισσότερα εδώ: griottes.fr

Μαρία Αϊβαλιώτη