Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε, διότι εδώ θα βρείτε μερικά απλά μυστικά που θα κάνουν τις μακαρονάδες σας ακόμα πιο νόστιμες, όπως αυτές που θα βρίσκατε σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο.

1) Αρκετοί συνηθίζουν να ρίχνουν ελαιόλαδο στο νερό όταν βράζει. Ξεχάστε το! Μπορεί μεν να αποτρέπει τα μακαρόνια να κολλάνε μεταξύ τους, αλλά δεν τους επιτρέπει να γίνουν «ένα» με τη σάλτσα. Να είστε σίγουροι πως τα μακαρόνια σας δε θα κολλήσουν, αν τα βράσετε σε άφθονο νερό και δεν ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά τη διάρκεια του βρασμού.

2) Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας «al dente». Εξάλλου είναι ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος. Για να το πετύχετε αυτό, σουρώστε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά πριν από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

3) Όταν σουρώνετε να ζυμαρικά, βεβαιωθείτε ότι έχουν «κρατήσει» λίγο νερό, για να μην στεγνώσουν αργότερα.

4) Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα μυστικά μιας σωστής μακαρονάδας. Βάλτε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα και ανακατέψτε συνεχώς: Έτσι θα συνεχίσετε να βράζετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα τους, που θα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα. Επιπλέον, θα πετύχετε τον τέλειο χρόνο για το «al dente» βράσιμο.

Καλή όρεξη!

Γιώργος Αρβανιτάκης