Νέα χρονιά, νέες εμπειρίες και φυσικά νέες γεύσεις! Ποιος δεν εύχεται το νέο έτος να είναι γεμάτο από καλές στιγμές και πολλές πολλές νοστιμιές; Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο τραπέζι του χρόνου είναι στρωμένο με τα καλά μας πιάτα και μαχαιροπίρουνα, πλούσια φαγητά που δεν μαγειρεύουμε κάθε μέρα και “μυρίζει” οικογενειακή θαλπωρή.

Το κυρίαρχο στοιχείο του τραπεζιού είναι το κρέας. Άλλοι προτιμούν γουρουνόπουλο, άλλοι χοιρινό ενώ πολλοί παραμένουν πιστοί στο πιο αθώο κοτόπουλο. Οι σαλάτες σερβίρονται με ρόδι που συμβολίζει την αφθονία και γίνονται αμέσως μια απίθανη και πανεύκολη γκουρμέ πρόταση. Αγαπημένα κρασιά συνοδεύουν τα πιάτα, ενώ πολλοί επιλέγουν σαμπάνια “για το καλό”. Βεβαίως, η πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας κάθε Πρωτοχρονιά ελπίζουμε να κερδίσουμε εμείς αλλά για κάποιο μαγικό λόγο αυτό συμβαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια (πρόκειται για προσωπική στατιστική).

Το Μαμα Πειναω σας προτείνει μερικές κλασικές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, επιλεγμένα επιδόρπια και φυσικά πεντανόστιμες βασιλόπιτες. Bon appétit!

Βρείτε τις συνταγές εδώ.

Άννα Ευθυμίου