Είναι ελαφρύ, πολύ νόστιμο και ιδανικό για εσένα που αγαπάς τη σοκολάτα.

Ένα τσίζκεϊκ με τριπλή γεύση σοκολάτας για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Ξεκινάμε: 

Υλικά για τη βάση:

2/3 της κούπας νιφάδες βρώμης

8 μπισκότα digestive με σοκολάτα

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο

Το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό

Γέμιση:

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

340 γραμμάρια τυρί κρέμα

280 γραμμάρια τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

30 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light

1 φλιτζάνι βατόμουρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς

Απλώνουμε  τις νιφάδες βρώμης σε ένα χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στα πέντε πρώτα λεπτά ανακατεύουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, την ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα!

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκατ. (το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει- ελαφρώς!)

Ψήνουμε στους 180 για 22 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μειώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 160.

Προετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα τυριά μέχρι να γίνουν μία κρέμα.  Προσθέτουμε τα αυγά- 1 κάθε φορά- συνεχίζοντας να χτυπάμε. Βάζουμε τη βανίλια και το κακάο μέχρι να «ενωθούν» όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην ήδη ψημένη και κρύα βάση και το ψήνουμε στους 160 για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να μην καεί!

Το βγάζουμε και γαρνίρουμε με κρέμα και βατόμουρα.