Είναι μία από τις πολύ αγαπημένες μας συνήθειες. Ένα φυσικό αναψυκτικό, ένα γλυκό διάλειμμα όταν χρειαζόμαστε τόνωση και ανανέωση. Ένα ταξίδι σε αναμνήσεις και παιδικά όνειρα με λεμόνια και ζάχαρη.

Η εβδομάδα μας ξεκινάει με την πιο vintage συνταγή για σπιτική λεμονάδα στη στιγμή!

Θα χρειαστείς:

  • 5 λεμόνια
  • 1 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 1/4 λίτρα νερό

Θα κάνεις:

  • Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια και κόβουμε τις φλούδες σε μικρές φέτες (το εσωτερικό του λεμονιού το αφήνουμε – για λίγο- στην άκρη)
  • Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη
  • Το αφήνουμε έτσι για μία ώρα προκειμένου να απορροφήσει η ζάχαρη τα έλαια από τις φλούδες των λεμονιών
  • Βράζουμε το νερό και όταν κοχλάσει το ρίχνουμε μέσα στο μπολ
  • Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να κρυώσει και βγάζεις τις φλούδες
  • Στύβομαι και τα πέντε λεμόνια και σουρώνουμε προσθέτοντας τον χυμό στο μπολ με την ζάχαρη και το νερό
  • Τα βάζουμε όλα σε μία κανάτα και αμέσως στο ψυγείο ή σερβίρουμε προσθέτοντας παγάκια

Τη δροσιά του να έχετε!