Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των επτανήσων με έκταση 320 τ.χλμ. και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους. Η φήμη της τεράστια, κυρίως για τη διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να την επισκεφθείς.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση σε αυτό το νησί γίνεται κυριολεκτικά με όλους τους τρόπους: αεροπορικώς (καθημερινά εκτελούνται πτήσεις από/προς Αθήνα μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου), ακτοπλοϊκά (καθημερινή σύνδεση με Κεφαλλονιά και Ιθάκη) και οδικώς είτε απευθείας με το αυτοκίνητο σας είτε αξιοποιώντας κάποιο από τα καθημερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Οι παραλίες

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορεί το Πόρτο Κατσίκι να ξετρελαίνει όποιον το επισκεφθεί ωστόσο το νησί διαθέτει εκατοντάδες εξίσου γοητευτικές παραλίες με γαλάζια νερά σε όλη την ακτογραμμή του όπως το Κάθισμα, το Αγιοφύλλι, ο Μύλος, ο Μικρός Γυαλός, ο Άγιος Ιωάννης και το Καλαμίτσι.

Καταρράκτες Νυδρί

Δεν είναι ανάγκη να είσαι φανατικός φυσιολάτρης για να ενθουσιαστείς με τους Καταρράκτες του Νυδρί. Περνώντας μία καταπράσινη διαδρομή, θα καταλήξετε σε ένα βραχώδες σημείο με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση. Μπορείτε να περάσετε εκεί όλη την ημέρα για εξερεύνηση, ξεκούραση και πιν νικ.

 Κρουαζιέρες

Οι ευχάριστες στιγμές με καλό φαγητό και βουτιές σε μοναδικές παραλίες δεν τελειώνουν με τίποτα αλλά αν έχετε αρκετές ημέρες στη διάθεση σας είναι μια καλή ευκαιρία να επιλέξετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα σε κοντινά νησιά όπως το Μεγανήσι, ο Σκορπιός, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.