Αυτό το υπέροχο κέικ μπανάνα και φράουλα με γιαούρτι δεν είναι μόνο πεντανόστιμο αλλά είναι και ελαφρύ. Δεν έχει καθόλου λάδι ή βούτυρο χάρη στο γιαούρτι και τα φρέσκα φρούτα.

Επίσης, είναι ιδανικό για αυτές τις μέρες καθώς μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και να το βγάλετε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Δείτε πως θα το φτιάξετε:

κέικ μπανάνα φράουλα

Τι θα χρειαστείτε για το κέικ μπανάνα φράουλα με γιαούρτι;

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισή κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα
  • μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • 2 αυγά
  • μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 1 κούπα λιωμένες φράουλες
  • Μία κούπα ζάχαρη άχνη
  • Προαιρετικά: ξηροί καρποί, σταφίδες, μύρτιλλα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βουτυρώνετε μία φόρμα για κέικ.
  3. «Λιώστε» τις μπανάνες και τις φράουλες με ένα πιρούνι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και την μπανάνα. Σιγά σιγά, προσθέστε και τις φράουλες και τους ξηρούς καρπούς, εάν επιθυμείτε να βάλετε.
  6. Τώρα, αναμιγνύετε τα περιεχόμενα των δύο μπολ.
  7. Μεταφέρετε την ζύμη στην φόρμα του κέικ και ψήστε για 50 – 60 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από τον φούρνο. Το υπέροχο κέικ μπανάνα και φράουλα είναι έτοιμο!
  9. Μπορεί να διατηρηθεί σε τάπερ μέχρι και 5 μέρες καθώς και για 3 μήνες στην κατάψυξη. Μπορείτε να το φτιάξετε από τώρα και να το έχετε για καιρό!

κέικ μπανάνα φράουλα