Ένα animation video με το όνομα «Ο Μικρός Covid-19» έρχεται να μάθει στα παιδιά μας ότι χρειάζεται να ξέρουν για τον νέο κορωνοϊό. Μία από τις μεγαλύτερες μας προκλήσεις τις μέρες που διανύουμε, είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά μας τι ακριβώς συμβαίνει με την προφανή αυτή πανδημία.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη καθώς ενώ δεν θέλουμε να τα τρομοκρατήσουμε, δεν θέλουμε ούτε να τους πούμε ψέματα και να τα αφήσουμε απ’έξω από τα γεγονότα. Είναι άλλωστε, πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας ως σκεπτόμενα άτομα ώστε να τα βοηθάμε να εξελίσσονται και να ωριμάζουν.

«Ο Μικρός Covid-19» είναι ένας ιδανικός τρόπος να εξηγήσουμε στα παιδιά μας τι συμβαίνει με την πανδημία χωρίς να τα τρομοκρατήσουμε

Η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου θέλησε να βρει έναν τρόπο να μάθουν τα παιδιά όσα περισσότερα μπορούν για τον κορωνοϊό.

Απευθύνθηκε έτσι στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη και έφτιαξαν ένα animation για παιδιά με τίτλο «Ο Μικρός Covid-19».

«Είμαι ιός κατακτητής, ο κυρίαρχος της γης» λέει ο κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός COVID – 19 είναι φυσικά ο «κακός» της ιστορίας που προσπαθεί να μολύνει και να αρρωστήσει τους ανθρώπους.

Στο animation βλέπουμε και έναν χαρακτήρα που φαίνεται να είναι ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ενημερώνει τους μικρούς μας φίλους τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν.

To βίντεο τελειώνει με την αφιέρωση: «Στις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας».

Δείτε όλο το βίντεο – που μπορείτε άφοβα να δείξετε στα παιδιά σας ώστε να καταλάβουν τα πάντα που πρέπει να ξέρουν για τον νέο κορωνοϊό: