Και όμως, μπορείτε να φτιάξετε τα κλασικά pancakes ακόμη και εάν δεν έχετε αυγά χωρίς κανένα πρόβλημα. Με εξίσου απλά υλικά θα φτιάξετε pancakes τόσο νόστιμα που θα ξεχάσετε ότι είναι χωρίς αυγά. Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε το αγαπημένο όλων μας comfort food.

Τι θα χρειαστείτε για τα pancakes χωρίς αυγά; Σημειώστε.

  • 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι (στραγγιστό 10% λιπαρά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση της Συνταγής

pancakes χωρίς αυγά

  • Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε την ζύμη να «κάτσει» για 5 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέστε μία γεμάτη κουταλιά από την ζύμη, ή παραπάνω, αναλόγως πόσο μεγάλα θέλετε τα pancakes. Αφήστε την να απλωθεί στο τηγάνι.
  • Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά την κάθε μεριά, μέχρι να δείτε τρύπες να σχηματίζονται. Όταν αρχίζουν να παίρνουν καφέ χρώμα, τότε θα είναι έτοιμα.
  • Μόλις φτιάξατε pancakes χωρίς αυγά. Σερβίρετε με ότι θέλετε. Φρούτα, πραλίνα, βούτυρο από ξηρούς καρπούς, μέχρι και με αλμυρά υλικά. Είναι ένα ιδανικό πρωινό που πολλοί αγαπούν.

Μην ξεχνάς και την κλασική συνταγή για pancakes – με αυγά: κάνε κλικ εδώ για περισσότερα. 

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μίγμα. (Είναι τόσο εύκολο που δεν θα χρειαστείτε καν μίξερ). Ζεστάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα μας σε ποσότητα ίση με ένα φλυτζάνι του ελληνικού καφέ. Δε χρειάζεται να το απλώσετε στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake σας ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται. Όταν οι φουσκάλες όλες σκάσουν η πάνω επιφάνεια δεν θα πρέπει να γυαλίζει. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρωμα στα pancake. Αν είναι χαμηλή δεν θα ψηθεί καλά ενώ αν είμαι υψηλή, ενώ θα σας δίνει την αίσθηση ότι ψήνεται η κάτω πλευρά του θα έχει καεί. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μίγμα μας.

pancakes χωρίς αυγά