Με την καραντίνα των τελευταίων ημερών έκλεισαν και τα αγαπημένα μας nail salon. Επίσης, δεν επιτρέπεται να φέρουμε την αγαπημένη μας nail expert στο σπίτι να μας ανανεώσει το μανικιούρ οπότε πολλές από εμάς έχουμε μείνει με …μισοχαλασμένο ημιμόνιμο. Μην ανησυχείς. Σήμερα, θα μάθουμε πως θα αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι, με ασφάλεια.

Αφαίρεση Ημιμόνιμου Μανικιούρ στο Σπίτι – Ο σωστός τρόπος

Δώστε πολλή προσοχή στα βήματα καθώς δεν θέλουμε να τραυματίσουμε τα νύχια η τα πετσάκια μας. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ξύσεις το ημιμόνιμο επειδή …βαριέσαι να το αφαιρέσεις με τον σωστό τρόπο.

  • Η σωστή διαδικασία ξεκινάει με ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Με απαλές κινήσεις ξεκίνησε να τρίβεις την επιφάνεια του νυχιού για να διώξεις το επίμονο top coat. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις με την λίμα.

 

  • Το μυστικό στην αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι να μουλιάσεις τα δάχτυλά σου σε ένα μπολ με καθαρό ασετόν για περίπου 15 – 20 λεπτά. Υπάρχει και η γνωστή μέθοδος με το αλουμινόχαρτο, όπου «βρέχεις» βαμβάκι με ασετόν, το τοποθετείς πάνω σε κάθε νύχι και τυλίγεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Απλά, η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιθανόν να …μην σου πετύχει. Δοκίμασε όποια αισθάνεσαι ότι μπορείς να φέρεις εις πέρας.

 

  • Με ένα pusher αφαίρεση απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό και έχει διασπαστεί. Θυμήσου, σπρώχνεις απαλά το υλικό, δεν το ξύνεις. Σε κάποιες περιπτώσεις το βερνίκι θα έχει μαλακώσει τόσο πολύ που μπορεί να φύγει μόνο και μόνο εάν το πατήσεις με δύναμη με τα χέρια σου.

Διαβάστε ακόμη: Μικρά μυστικά για τέλειο μανικιούρ

  • Σειρά έχει η περιποίηση. Με μία λίμα ή με ένα buffer, απομάκρυνε τα υπολείμματα και λείανε το νύχι. Φτιάξε το επιθυμητό σχήμα με μία λίμα.Πέρασε με λίγο λάδι τα επωνύχια σου, προτιμότερο το λάδι jojoba που απορροφάται ιδανικά από το νύχι. Άφησε τα νύχια σου «γυμνά», χωρίς χρώμα για 1-2 μέρες για να αναπνεύσουν.
ημιμόνιμο στο σπίτι

Αφιερωμένο στις αγαπημένες μας τεχνίτριες νυχιών που τόσο μας λείπουν.