Το καλό με τα pancakes είναι ότι μπορείς να τα συνδυάσεις με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Έρχεται μια στιγμή που λες ότι θέλεις να κάνεις ένα brunch αλλά δεν θέλεις να σερβίρεις μόνο κάτι γλυκό. Αν είσαι και τύπος που προσέχεις και τη διατροφή σου τότε σου έχω την καλύτερη επιλογή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ.

Tip: Το αλεύρι το προσθέτεις στο τέλος λίγο λίγο για να μη σου σβωλιάσει ο χυλός και αντί να είναι ένα ομογενοποιημένο μίγμα θα βλέπεις στο τηγάνι κομματάκια με αλεύρι να επιπλέουν.

Ζεσταίνεις το τηγάνι σου σε μέτρια φωτιά. Είτε είναι αντικολλητικό είτε όχι πρόσθεσε μισή κουταλιά του γλυκού λάδι ή βούτυρο και άλειψε καλά την επιφάνειά του με μία χαρτοπετσέτα. Προσθέτεις με μια κουτάλα το μίγμα στο τηγάνι χωρίς να απλώσιες το μίγμα όπως θα έκανες στις κρέπες και φρόντισε μη ρίξεις πολύ ποσότητα ώστε να μη φτάσει στις άκρες του τηγανιού.Αν προσέξεις την επιφάνεις θα ξεκινήσεις να βγάζει φουσκάλες από πάνω. Όταν θα είναι έτοιμο η επιφάνεια δεν θα γυαλίζει, με μια σπάτουλα το γυρίζεις από την άλλη πλευρά και το αφήνεις για ένα λεπτό ακριβώς. Συνεχίζεις την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Όσο είναι ζεστό το pancake μπορείς να βάλεις αλλαντικά και τυριά ώστε να λιώσουν κιόλας και είσαι έτοιμος!

Γιάννης Παράσχος