Μία συνταγή που σίγουρα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσεις τα λαχανικά στη διατροφή σου. Οι μαμάδες ειδικά που ψάχνουν τρόπους ώστε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Με πολύ λίγο χρόνο προετοιμασίας έχεις ετοιμάσει το τέλειο brunch!

Υλικά:
2 γλυκοπατάτες
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι

unnamed
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση, τις τοποθετούμε σ΄ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι από πάνω και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Οι γλυκοπατάτες θα ψηθούν και θα μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα η οποία θα βγει πανεύκολα και τοποθετούμε την ψίχα της γλυκοπατατας σ΄ ένα μπλέντερ μαζί με τ΄ αυγά το γάλα και το αλεύρι. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε και καπνιστή πάπρικα θα δώσει τρομερή γεύση και τα χτυπάμε. Θα γίνει μίγμα σαν αραιωμένος πουρές πατάτας. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε από το μίγμα.
Το μυστικό σ αυτή τη συνταγή είναι η χαμηλή φωτιά στο τηγάνι. Επειδή τα pancakes θα είναι παρά πολύ μαλακά θέλει παρά πολύ προσοχή όταν θα τα αναποδογυρίζετε. Δοκιμάστε για αρχή να τα κάνετε μικρά σαν μπουκιτσες και στη συνέχεια μπορείτε και μεγαλύτερα.

Tips: Μπορείτε πολύ εύκολα να τα συνδυάσετε με τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή με σαλάτα ή ακόμη και με λαχταριστά μπιφτέκια.

Καλή επιτυχία!

Γιάννης Παράσχος